Verkeerde brilsterkteHoofdpijn kan ook ontstaan als er een overcorrectie gemeten is. Dit kan bij bijziendheid, verziendheid of bij astigmatisme. In het geval van overcorrectie bij bijziendheid, is de negatieve sterkte te groot. Iemand die bijziend is kan met deze glazen beter zien dan iemand zonder bril. Toch moet de ooglens zich daarbij extra inspannen om scherp te zien. Door de verkeerde sterkte in je bril kun je symptomen als hoofdpijn ervaren.
Te positief brillenglasBij verziendheid kan de sterkte van een brillenglas te positief zijn. Dit komt vooral voor bij leesbrillen. Wanneer de glassterkte te positief is, moet de tekst dichterbij worden gehouden om scherp te zien. Een leesbril is berekend op een afstand van ongeveer 40 cm. Staat je beeldscherm verder weg en draag jij een leesbril, dan zorgt dit voor een onscherp beeld. In beide gevallen moeten je ogen zich inspannen, wat hoofdpijn tot gevolg kan hebben.
We adviseren je om ontspiegelde brillenglazen te dragen als: Je vaak in een (donkere) omgeving bent met felle lampen Je veel ‘s avonds autorijdt Je vaak langdurig op een beeldscherm kijkt Lees meer over ontspiegelde glazen